Co na to Tvoje oči?

Co na to Tvoje oči?

Pokud je máš v pořádku, nic neřešíš, ani o nich vlastně nevíš. Když oči správně fungují, umožňují Ti přijímat až 90% informací o okolním světě. Tedy dělají docela dost práce pro každého z nás. A jak se jim odvděčuješ Ty?

Máš je v pořádku?

Místo koukání do dálky v přírodě, což je pro oči balzám, čumíš do mobilu, tabletu, počítače a na televizi? Tedy jak kdo. Čest výjimkám! Já například televizi nemám, ale mobil a počítač…co si budeme povídat, že jo? A co kdyby ses jim za jejich práci trošku odvděčil/a a dal/a jim aspoň malinkou péči? Jak na to? Můžeš je podpořit mnoha způsoby. Několik z nich Ti přiblížím:

Dělej si masáž reflexních plošek očí na nohou

Konkrétně můžeš klešťovitě mačkat plošky očí pod druhým a třetím prstem na obou nohách. A přidáš k tomu plošku jater na pravé noze zespodu, protože podle čínské medicíny jsou oči spojené hlavně s játry, proto je nutno ošetřovat i jejich plošku. Viz obrázek. Pokud se chceš podívat i na videa, která postupně natáčím, přihlas se k odběru novinek na mém webu.

Reflexní plošky očí a jater

Trénuj oční svaly cvičením

Svaly očí lze totiž trénovat jako každý jiný sval na těle. Pro oči existuje oční jóga. Je to cvičení, které je prověřené staletími. Jestli chceš, koukni se sem: Cvičit mohou i oči.

Vyčisti si myšlenky a emoce.

Proces vidění totiž do značné míry ovlivňují i myšlenky a emoce.  Mnohé oční problémy mohou paradoxně vykrystalizovat v důsledku napětí a stresů, které vznikají potlačováním pocitů jako zlost, strach, smutek nebo zadržováním slz. A na tohle já používám soubor hravých psychoterapeutických metod, protože málokdo si s tím poradí sám. Viz dole pod článkem (metoda EFT).

Dopřej očím kvalitní světlo

Pokud už musíš mít umělé, kup si, pokud můžeš, plnospektrální. A na elektroniku si nastav filtr modrého světla.

Udělej očím welnes

Dopřej jim relaxaci například masáží celého obličeje, kdy zlehka rozmasíruješ všechny zatuhlosti, na které narazíš. Nebo jim udělej obkládek z plátků okurky, z čaje světlíku lékařského nebo je osvěž přiložením čajových lžiček, které byly předtím v lednici. Možností je mnoho.

Mysli na správnou skladbu jídelníčku

Očím velmi prospívá hojná konzumace zeleniny, zvláště té, která je bohatá na antioxidanty a rostlinné pigmenty (česnek, cibule, špenát, žlutá a oranžová zelenina listová zelenina, rajčata, červená řepa). Z ovoce jsou pro oči vynikající borůvky. Proto je také povinně užívají piloti. Dalším ovocem jsou brusinky, maliny, ostružiny, černý rybíz, kiwi, pomeranč, červený grep a meloun. Také klanopraška a kustovnice, mořské ryby a řasy, vejce, celozrnné obiloviny, fazole a olivový olej. A protože oči jsou propojené s játry, tak je potřeba pomoci i jim. Pro ně je nejlepší ostropestřec. Třeba ve formě tinktury. Oči potřebují kromě jiného hodně vitamínu A a zinek, proto je dobré zařadit do stravy i semena dýně a slunečnice.

Očím neprospívá přejídání, cukr, hodně výrobků z pasterovaného mléka a bílé mouky, živočišných tuků, margarínů, červeného masa, nadměrné množství kávy, soli, alkoholu a umělých sladidel.

Pokud chceš sledovat všechny novinky, které pro Tebe připravím, přihlas se k jejich odběru na mém webu www.blahulenka.cz.

Pokud se chceš objednat na sezení EFT, tak napiš do kontaktního formuláře na webu anebo se metodu můžeš naučit v: Kurz práce s emočními bloky 1.a 2. stupeň

A jestli se chceš naučit více z Reflexní masáže, koukni se na webu na KURZ Reflexní masáže nohou