sklenice zavrenin

Zavařeniny nebo zavřeniny?

Také rádi zavařujete? A také je vám líto volného času, který strávíte při zavařování? V letním období si představujete trávení volného času úplně jinak, že?

Dám vám radu: Nezavařujte! Zavírejte!

Co to jsou ty “Zavřeniny”?

Je to metoda konzervace drobného ovoce podle Anastasie (z knihy Vladimíra Megreho).

Čerstvé ovoce bez cukru, bez konzervantů, kdykoliv k dispozici! Ideální pro bobuloviny.

Jak na to?

Vezmete čistou sklenici, natrháte do ní ovoce a rychle, do patnácti, maximálně dvaceti minut zavřete neporušeným víčkem. A je to!! Jednoduché, že? Sklenice uchovávejte nejlépe v chladu a temnu, ale není to úplně podmínka.

A v zimě se můžete rodině nebo návštěvě pochlubit dobrou mňamkou s čerstvým, chemicky neošetřeným ovocem, plným živin. Takto “zavřené” ovoce je vhodné i pro diabetiky, protože v nich není přidán žádný cukr. Chuť ovoce se pomalu mění, protože mírně fermentuje. Záleží tedy na tom, jak brzy jej otevřete.

Jak dopadla moje první “zavřenina”?

Podívejte se na video:

Na sezení EFT nebo kurz (pokud chcete pomoci sami sobě nebo někomu dalšímu) se můžete objednat na tel. +420 606 357 816 nebo na emailu: lenka-blahutova@seznam.cz nebo na webu www.blahulenka.cz. Termíny kurzů najdete zde.