Zavařeniny nebo zavřeniny?

Zavařeniny nebo zavřeniny?

Také rádi zavařujete? A také je vám líto volného času, který strávíte při zavařování a zrovna v tom letním období byste jej mohli strávit nějak radostněji, smysluplněji?

Dám vám radu: Nezavařujte! Zavírejte!

Co to jsou ty „Zavřeniny“?

Je to metoda konzervace drobného ovoce podle Anastasie (z knihy Vladimíra Megreho).

Čerstvé ovoce bez cukru, bez konzervantů, kdykoliv k dispozici!

Jak na to?

Vezmete čistou sklenici, natrháte do ní ovoce a rychle, do patnácti, maximálně dvaceti minut zavřete neporušeným víčkem. A je to!! Jednoduché, že? Sklenice uchovávejte nejlépe v chladu a temnu, ale není to úplně podmínka.

A v zimě se můžete rodině nebo návštěvě pochlubit dobrou mňamkou s čerstvým, chemicky neošetřeným ovocem, plným živin. Takto „zavřené“ ovoce je vhodné i pro diabetiky, protože v nich není přidán žádný cukr. Chuť ovoce se pomalu mění, protože mírně fermentuje. Záleží tedy na tom, jak brzy jej otevřete.

Jak dopadla moje první „zavřenina“?

Podívejte se na video:

 

Lenka Blahutová
Jsem terapeutkou těla i duše. Pomáhám svým klientům ozdravit jejich těla masážemi a jejich duše vyladit hravou formou psychoterapie, převážně metodou EFT. Jsem autorkou eBooků "Omlazovací masáž obličeje" a "Pořádek v hlavě? S EFT hravě!" www.blahulenka.cz
Komentáře